Op zondag open in Eindhoven

Het mag duidelijk zijn dat ik voor een vrije keuze voor ondernemers ben om hun winkel te openen op zondag. En nu de Gemeenteraad een onderzoek laat doen naar de voors en tegens is er een gerede kans dat die vrije keuze er komt. Hier en hier kun je de politieke discussie met me voeren. Dit stukje is er louter als serviceverlening. Wat is er allemaal open in Eindhoven op zondag? Een handig overzicht. Heb je nog toevoegingen, laat ze dan als reactie achter, publiceer ik ze in deze blog.

Allereerst de 13 supermarkten die met een ingewikkelde constructie wel open mogen zijn. Hier vind je een perfect overzicht waar je ook nog eens kunt selecteren op je favoriete supermarkt. Daar staat overigens ook welke bouwmarkten er open zijn!

Alle andere winkels mogen op koopzondag open. Hier het overzicht voor de binnenstad en hier voor WoenselXL. Dat verschilt! je kunt dus twee zondagen per maand uitgebreid shoppen in of de binnenstad of WoenselXL

Dan mogen blijkbaar in het station alle winkels sowieso open. Dus bijvoorbeeld de AH to go (van 8:30-23:00), Etos ,Bruna en Free Record Shop zijn elke zondag open. Ook op Eindhoven Airport zijn de AKO, AviFlora (bloemen) en Before Take Off (herenmode) dacht ik gewoon open.

In de twee Eindhovense ziekenhuizen: Het Catharina en Het Maxima Medisch Centrum zijn de winkeltjes ook de hele zondag open. En bij de Centrale Dienstapotheek in het Catharina Ziekenhuis kun je naast medicijnen nog voor van alles terecht. Onder meer badspullen en babyvoeding.

Natuurlijk zijn vele pompstations open. Deze heeft ook een shop met supermarktproducten. En deze is 24 uur open. Ook de twee nachtwinkels voorzien zondagsavonds nog in een behoefte.

Cadeaus kopen kan ook. Bij de Yksi designshop in het designhuis, de winkel van Het Van Abbemuseum en de kiosk in de Usine. Allemaal toegankelijk zonder entree te betalen of een consumptie te gebruiken.

Biologische producten kun je elke zondag halen bij de winkel van de Genneper Hoeve.

Aanvullingen meer dan welkom!