De Herdgang

Vandaag op de Herdgang geweest. Dagje vrij en weer eens naar de training gekeken en een aantal interviews afgenomen voor mijn boek (later meer daarover). Daarvoor en daarna over het trainingscomplex gelopen. Ik word daar altijd zo rustig van! Echt een aanrader voor iedereen die even back to basic wil.

Voor de mensen die De Herdgang niet kennen. Hier traint het eerste van PSV en hier spelen en trainen de jeugd, het tweede en de amateurs van deze mooie club. Het complex ligt prachtig ingeklemd tussen de Oirschotsedijk en de Achtseweg in Eindhoven-Noord. De vele naaldbomen omringen de velden die zo als een soort groene postzegels tezamen een prachtig natuuralbum vormen. De rust wordt dan weer onderbroken door een schreeuw van een voetballer in de verte, dan weer door een kwetterend vogeltje of wegspringende eekhoorn. Zelfs het gakataklop van de voorbijrazende treinen klinkt hier sereen en rustgevend.

Aansluitend aan de Herdgang ligt het Philips-De Jong wandelpark. Vernoemd naar de vrouw van ik dacht Anton Philips. Hoge loofbomen wisselen hier de naaldbossen af en de grote open plek, midden in het park heeft ‘s zomers bij zonsondergang het mooiste strijklicht dat ik ooit gezien heb. De Herdgang is gewoon vrij toegankelijk, ook voor de voetbalhater (niet voor de Ajax supporter 😉 ). Loop er eens overheen en ervaar wat ik altijd ervaar. Ik laad daar altijd mijn batterij weer op!

Tip: Kom 20 april a.s. kijken naar Jong PSV tegen Jong Ajax. Om 18:30 kun je langs de lijn met een broodje kroket genieten van voetbal, de geur van de lenteavond en de wuivende dennenbomen. Top!

Met dank aan Lempkesfabriek

Met dank aan Lempkesfabriek