Tags

Related Posts

Share This

Hoge hakken

De zomer komt eraan en dan wordt het vaak nog erger. De slippers, sneakers en ‘flatjes’ komen uit de kast en hooguit voor een chique diner op een zwoele zomeravond komen er nog elegante schoenen uit de vrouwenkast. In de winter is het trouwens niet heel erg veel beter maar dan bieden laarzen vaak nog uitkomst voor types als ik. Ik vind vrouwen namelijk nog aantrekkelijker als ze schoenen met een mooie hoge hak dragen. Het is m.i. de ultieme vorm van vrouwelijke kleding en een wat langere vrouw die strak in de kuiten staat doet mijn hart sneller kloppen.

In de jaren vijftig van de vorige eeuw droeg nog elke huisvrouw kokette hakjes als ze luiers verschoonde en stond ze met haar pumps vrolijk de ramen te wassen. Ergens in de jaren zestig is het denk ik mis gegaan. De vrouw rukte zich los uit het keurslijf en maakte daarbij de verkeerde inschatting om ook haar heels deel uit te laten maken van het af te werpen juk van jarenlange mannenonderwerping. Immers, het ging hier over gelijkwaardigheid en hoe makkelijk is het dan om je gesprekspartner min of meer recht in de ogen te kunnen kijken. Lengte help dan natuurlijk! En de evolutie heeft de vrouw niet voor niets wat kleiner gemaakt, de voortgangsarchitect was vast een man!

Gelukkig werden vreemde uitwassen van de emancipatiegolf in de loop der tijd vanzelf afgevlakt en soms uitgewist. De tuinbroek wordt alleen nog bij het wieden gebruikt en de vrouw mocht langzaam weer gewoon vrouwelijk zijn. Toch is het niet meer wat het geweest is. Buiten allerlei andere argumenten als prijs, diversificatie en mode hoor ik als argument om ze niet te dragen toch steeds maar weer: ‘je kunt er nauwelijks op lopen en doe het zelf maar eens.’ Beide argumenten gaan niet op en ik zal uitleggen waarom.

Wat denk je dat er gebeurd was als bijvoorbeeld een giraffe had gezegd, goh, die nek is wel erg onhandig, ik kan er niks mee, laat ons maar uitsterven. Of een olifant die zijn slurf, die toch aardig in de weg zit, maar zou afschuren aan een boom omdat het ding niet deugt. Nee, beide schrandere beesten gebruikten deze kleine onhandigheden om respectievelijk beter bij voedsel te kunnen komen en om op een snelle manier heel veel water binnen te krijgen. Trouwens, mijn eigen plasser is ook niet handig. Het hangt er maar, buiten het lichaam en krijgt gemiddeld zo’n dertig keer in een mannenleven stompe voorwerpen te verwerken die ons mannen doet sjoenkeren van de pijn. Toch laat ik hem zitten en ik kan jullie verzekeren, het levert meer op dan het kost! Nu dragen dieren geen kleren en zou je kunnen zeggen, wat bazel je dan? Klopt, maar de vrouwenvoet en lengte van haar lichaam zijn natuurlijk van nature gemaakt om, aangekomen in de vorige eeuw, de beschavingsvooruitgang te symboliseren in de vorm van hooggehakt schoeisel. Kortom, iedereen moet leren leven met bepaalde evolutionaire drawbacks. Dat zit hem in lichaamsdelen maar ook in voorbestemde kledingstukken. Dat zit hem bijvoorbeeld ook in het feit dat ik in dienst moest. Ook een afgeleide van de evolutie. Ik klaag daar nooit over!

En er zelf op lopen slaat natuurlijk elke fantasie en vrouwelijkheid dood. Nee, de eer en het voorrecht is voor jullie vrouwen. Ik wacht langzaam op de dag dat ik thuiskom van de stad, op de bank ga liggen en nog steeds het geklikklak van al die vrouwen in mijn oren hoor! Hemels!