Tags

Related Posts

Share This

Primeur, teaser, try out

Al een tijdje broeit er een verhaal in mijn hoofd. Een roman over een man wiens leven drastisch verandert. Iemand die een beslissing neemt en een verleden achterlaat. Een boek met een humoristische kijk op de mannelijke dertiger. En daardoor ook een spiegel voor vrouwen uit dezelfde leeftijdscategorie. In deze blog de proloog en hoofdstuk 1 in etappes. Voel je vrij om commentaar te leveren.

PROLOOG:

De zon scheen met het mooiste strijklicht over het Stadhuisplein. Geen oog voor. Altijd een blik op het balkon, waar zijn helden zo vaak staan te feesten. Vandaag niet. Hij had een missie. De achtste etage van het GGD gebouw naast het stadhuis. Afdeling geslachtsziekten. Hij had deze gang in gedachten al honderd keer gemaakt. Het moest er eens echt van komen en vandaag was dus de dag. 31 januari 2005. Hij drukte op de liftknop en bedacht zich dat juist hier mensen kwamen die echt iets onder de leden hadden. Wie had voor hem die knop bediend en was dat dan wel helemaal veilig met dat kleine wondje op zijn wijsvinger? Paranoïde opende hij de liftdeur en meldde zich aan het loket. Hij bekeek de mensen in de wachtkamer en schatte in waarom ze hier waren. De negroïde man tegenover hem leek me een homofiele man die, afmetend aan het zenuwachtige getik van zijn voeten, wachtte op een onheilspellende uitslag. Het meisje naast hem was vast weer eens zwanger en moest uitsluiten dat er ook niet nog van alles anders in haar groeide. En wat de man van begin tachtig hier deed was hem een raadsel.

‘De heer H. Cabud!’ Heerlijk subtiel werd zijn komst bevestigd door een krakerige stem. Hij keek naar rechts en via het blauwe linoleum kwam hij bij de gifgroene Crocks die, en dat is een geluk bij een ongeluk, haar grote, ongetwijfeld met kalknagels getooide voeten en tenen volledig bedekten. De enorme kuiten stonden als blaasbalgen onder een enorm lijf dat bedekt was met een wit, vormeloos, schort. Ze had dit waarschijnlijk een aantal jaren geleden tijdens een Montignac dieet besteld. Het zat namelijk zo strak dat er her en der wat vlees en een beige, voorgevormde, naar lucht snakkende BH uitstak. Haar tanden waren gepoetst, ze was echter vergeten wat sesamzaadjes te verwijderen van de lunch van hopelijk vandaag. Ze trok een doorzichtige handschoen uit, keek hem strak aan en gaf hem een ferme hand. ‘Zo, mijnheer Cabud, u komt voor het luxe pakket…’

(wordt vervolgd)