De boekpresentatie; Mijn PSV DNA

Gisteren vond de boekpresentatie plaats in het stadion. Een erg leuke ervaring. Helaas konden niet alle geïnterviewden aanwezig zijn. Het was erg druk en gelukkig waren er vele bekenden aanwezig, waaronder ook mijn vaste voetbalmaatjes, mijn moeder, mijn beste vriend Appie en mijn schoonzus. Verslag van de avond.

Pedro Salazar van PSV opende de presentatie met deze woorden: ‘dit is een van de beste boeken ooit over PSV gemaakt.’ Dat gaf de burger moed! Daarna nam David van Iersel van de Boekenmakers (uitgever) het woord en bedankte met name ook PSV. Terecht, want zonder hun medewerking was dit boek er nooit gekomen en dat geldt ook voor De Boekenmakers. Vervolgens werden Aatjan en ik naar voren geroepen. Wij vertelden over de anderhalf jaar dat we aan dit boek hebben gewerkt en de prachtige verhalen die we te horen hebben gekregen. Soms grappig, soms emotioneel maar altijd met PSV in het hart. Ik vertelde over een quote van een poster op het Netwerk die het goed samenvat: ‘dit boek laat perfect zien dat PSV meer is dan die elf spelers op het veld.’

Toen mochten we vijf boeken uitreiken aan mensen die in het boek staan. Misdaadverslaggever John van den Heuvel was erg verguld en enthousiast, ook in de rust bij Eredivisie Live, leuk! Het mooiste moment voor mij was de overhandiging aan mevrouw van Helvoort. Ze is 89 jaar oud en al 55 jaar lid van de supportersvereniging. Ze was helemaal blij en vereerd dat ze in het boek stond. Haar opmerking ‘ik sta er nog knap op’ liet iedereen in de zaal hard lachen. Wat een positief, lief mens! Zij vertelde dat ze kippenvel kreeg, ik krijg het nu weer van haar! Top!

Daarna de groepsfoto en een interview met PSV TV. Waarna het de hoogste tijd was voor de wedstrijd. Vanuit de PSV loge wel te verstaan. Ook een keer leuk. Daarna nog even geborreld en gesproken met Rob van Gijzel, Frits Spits en Hans van Breukelen, die allemaal heel positief waren over het boek. Niet te lang blijven hangen want ik had nog een boek beloofd aan Kees, de man van Ankie. Ik interviewde Ankie begin dit jaar, zij was erg ziek. Ankie overleed een maand en een dag na mijn interview met haar. Kees woont recht tegenover het stadion en staat ook met een foto in het boek. En toen naar huis. Even zelf door het boek bladeren met een glaasje Chablis.

Mooi om te zien dat een idee in je hoofd soms gewoon realiseerbaar is. Al duurt het jaren, uiteindelijk kan zoiets lukken. En als je daar ook nog eens sommige mensen gelukkig mee maakt is dat een geweldige beloning! Overigens nogmaals bedankt aan alle geïnterviewden en gefotografeerden! Mooi en fijn dat jullie allemaal belangeloos en enthousiast meewerkten!

Hieronder wat foto’s die Appie heeft gemaakt en HIER het verslag op psv.nl Rest van de foto’s zijn van Harrie van der Sanden.