Glow 2009

 

Glow logoVrijdag start voor de vierde keer Glow in Eindhoven. Voor een enthousiast nachtfotograaf als ik natuurlijk geweldig dat zoiets in mijn stad georganiseerd wordt. Wij gaan met ons fotoklubke zondagavond lekker schieten en ik ga in de loop van de volgende week alleen ook nog even. Foto’s volgen uiteraard op deze blog!

Voor mensen die het nog niet weten. Glow is een licht- en designfestival. Van 6 tot en met 15 november staan in de binnenstad diverse projecten die met het thema kunstlicht spelen. Soms overweldigend, soms heel klein, soms multimediaal en groots en soms kneuterig en klein. Hieronder wat info over het festival (van de officiële site http://www.gloweindhoven.nl) En hier een mooie video van de opbouw (van ed.nl): http://www.ed.nl/uitcultuur/cultuur/article5759700.ece

Openingstijden:

Zondag t/m donderdag     van 18:00 tot 23.00 uur

Vrijdag en zaterdag            van 18:00 tot 00.00 uur

Route:

De route van GLOW begint dit jaar bij de St. Catharinakerk en gaat via het Catharinaplein, het Karel Vermeerenplantsoen, de Markt, de Vestdijk, de Kanaalstraat, naar de Dommel. Vervolgens via de Dommelstraat, de Stationsweg, het Kennedyplein, het 18 septemberplein en de Nieuwe Emmasingel naar de Emmasingel. Dan loopt u via de Kleine Berg, de Bergstraat, Grote Berg en de Paradijslaan naar het Frederik van Eedenplein om de route te besluiten op het Stadhuisplein.

Ga hier naar de plattegrond: http://www.gloweindhoven.nl/glow2009/plattegrond/nl_map.html

De locaties 2009: Openbare ruimte

Het GLOW parcours strekt zich uit van de campus van de Technische Universiteit tot aan het TD gebouw. Gekozen locaties zijn de markt- en andere stedelijke pleinen, een aantal openbare parken zoals de Smalle Haven, verbindingen tussen de verschillende delen van de stad, zoals de Dommeltunnel bij de Stationsweg, evenementen- en ontmoetingsplaatsen zoals het Muziekcentrum Frits Philips en de Effenaar, hot spots van de creatieve industrie zoals het Designhuis, het Stadhuis en andere gemeentelijke gebouwen als het Hooghuis, de St. Catharinakerk en de St. Catharina begraafplaats, het knooppunt van het openbaar vervoer het Centraal Station en een aantal parkeergarages, winkels zoals de Bijenkorf en het gebouw van de regionale krant het Eindhovens Dagblad, een braakliggend terrein. In hun verschijning, hun functie of hun betekenis verwijzen ze naar verschillende aspecten van de openbare omgeving en bieden ze het kader voor de GLOW interventies en installaties.