Uit de kast

Vandaag vulde ik, zoals altijd, mijn TOP 2000 lijstje in. De TOP 2000 is het hoogtepunt op radiogebied. Ondanks dat er elk jaar veel dezelfde nummers instaan en je via Blip FM, You Tube en iTunes en wat al niet meer de meest vreemdsoortige nummers kunt reproduceren, geeft die laatste week van het jaar mij altijd een goed gevoel. Vroeger zat ik nog dagelijks en soms zelfs 18 uur op de TOP 2000-chat maar die tijd is over. Het invullen van het lijstje en de voorpret blijft.
DIt jaar heb ik voor het eerst een bepaald nummer uit mijn jeugd in mijn Top 15 geplaatst. Begin jaren tachtig kon ik dit nummer niet mooi vinden. Ik zat in de SKA scene en daarna werd ik een wannabee kakker (een hele vreemde combinatie, u heeft gelijk!). Ver verwijderd van de New Wave waar The Cure ook toegerekend werd. Het grappige was dat ik wel (al dan niet een beetje stiekem) fan kon zijn van Depeche Mode, mijn helden van Joy Division en b.v. The Simple Minds maar The Cure was not done! Misschien omdat Robert Smith er wel heel donker uitzag en dat Cure fans zich zwarter dan zwart kleedden. Ik weet het niet meer. Wat ik wel weet is dat ik ‘A Forest’ toen in het geniep en nu openlijk een GEWELDIG nummer vind! Meeslepend, sfeervol, schitterend gitaarwerk, mysterieuze zang en met bakken nostalgie. Ik ben nu, bijna dertig jaar later, definitief uit de kast. ‘A Forest’ van The Cure staat in mijn Top 10! And is there to stay!

[YOUTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=dD60juKhnDQ]