#WTF040

Het zwarte gat na het Twitterfeest. Dat klinkt negatief maar is het niet. Een zwart gat ontstaat doorgaans na een hoogtepunt en dat was het! Wat is het toch mooi om te zien dat je via een enkele tweet uiteindelijk in twee maanden tijd samen een feest kunt organiseren waar honderden mensen komen en 8 jonge bands de kans kregen om op het podium van de Effenaar te staan. En dat zonder commercieel belang en georganiseerd door de crowd. Voor beelden, pers en foto’s verwijs ik graag naar http://www.twitterfeest.com

Leuk om te constateren dat traditionele media en mensen nog steeds moeite hebben om dit fenomeen te duiden. De typering contactgestoorden en nerds viel weer en er werd maar al te graag een foto van iemand met een mobieltje in zijn hand gemaakt. Grappig dat als je als journalist zo gefocussed bent op je eigen vooroordeel dat je de mensen die elkaar voor het eerst ontmoeten en samen een feest organiseren mist. En dan heb ik het niet eens over de co-creatie vooraf en de samenwerking tussen een poptempel en mensen uit de Eindhovense samenleving. Het positieve benadrukken valt voor veel mensen nog steeds niet mee. Kritisch zijn is prima, af en toe die bril afzetten en echt om je heen kijken is een gratis aanbeveling van mijn kant.

Dat moest er even uit. Was voor mij de enige smet op een perfect verlopen feest. Deze eerste keer nog gerelateerd aan Twitter. De volgende editie mogen echte mensen ook naar ons komen kijken, dat beloof ik!

Marc Dubach, mens.