Pauw en Wittemanbehang

Nee, ik ga het niet hebben over de rol die FaceBook en Twitter spelen bij de revolutie die nu in Egypte gaande is. En ook niet over het afsluiten van internet door de Egyptische regering. Het eerste is overigens grandioos, het tweede kansloos. Ik wil het hebben over de rol van internet bij dit soort gebeurtenissen en de TV die het steeds vaker verliest.

Gisteren keek ik op mijn MacBook live naar Al Jazeera English. Er werd live geschakeld en de persconferentie van Mubarak was er perfect en rechtstreeks te zien. Tegelijkertijd volgde ik mijn Twitterstream waar mensen uit en in Egypte verslag deden van de gebeurtenissen. Ook gaven diverse deskundigen duiding aan wat er aan de hand was en kreeg ik tips waar ik nog meer kon volgen uit eerste of tweede hand. Perfect!

Ondertussen bazelden Pauw en Witteman gewoon verder. Een mooi symbool. Ze waren een prima behang op de achtergrond. De muteknop stevig ingedrukt. TV is klaar. Ik kan me er, in tegenstelling tot anderen, niet druk over maken. Het internet roeleert bigtime!