Een Pinterfest, is dat wat?

Pinterest is niets nieuws en toch is het hot. Pinterest is internet-bookmarking zoals Delicious en bijvoorbeeld StumbleUpon maar dan veel visueler en socialer. Een vriendin van mij, @Lian_O begon er ergens vorig jaar mee en ik was niet meteen enthousiast. Maar omdat ik haar hoog heb zitten en ze positief bleef en ik al die mooie moodboards zag was ik ook ‘om.’

Ik ben nog steeds geen heavy user ( wel een heavy kijker ) maar gebruik het zelf steeds meer om leuke design zaken te delen met mijn volgers. Onder en naast elkaar wordt dat een vrolijke kijk op design. En dat is nu precies wat Pinterest zo leuk maakt. De boards die ik tegenkom zijn erg divers. Modetrends, classic cars, steden, dieren, noem maar op. Je zou zelfs de truien van Mart Smeets bij elkaar kunnen pinnen. Pinterest is veel minder ‘wat ben ik leuk en goed’ maar veel meer ‘dit vind ik leuk en goed.’ Daarom heeft het m.i. toegevoegde waarde.

In Amerika worden al vele Pinterest Events georganiseerd. Is het een idee om hier in Nederland ook een Pinterest ‘Event’ op te zetten? Een dagdeel uitleg wat Pinterest is, wat je ermee kunt, voorbeelden van inspirerende boards en kansen voor het bedrijfsleven determineren. Wellicht een beroemd pinster uitnodigen? Gewoon met een groep enthousiastelingen en belangstellenden de wereld van het pinnen verder ontdekken. Een Instagramwalk maar dan anders. 😉

Is dat wat? Of is er al iemand mee bezig? Is het te vroeg? Is het onderwerp te beperkt? Lijkt het teveel op de huishoudbeurs? Laat hier of elders eens weten wat jullie ervan vinden. Als er animo is dan wil ik dat, met hulp!, graag opzetten in Nederland. En anders pinnen we vrolijk verder…

Geef je mening op mijn Facebook!