Social Design; zo mooi kan het zijn

Florike begroet mij enthousiast als ik een ruimte onder het Strijps Bultje binnenstap. ‘Of ik wil horen wat hier te zien is.’ En dan blijkt al snel dat dit voor mij de trouvaille van de Dutch Design Week 2012 is. Niet Florike, hoewel haar enthousiasme en glimlach aanstekelijk zijn maar wel het Drents Dorp project van Woonbedrijf Eindhoven. Zij is overigens een van de drie Drents Dorp Angels.

De ruimte past precies onder een deel van het viaduct en de kozijnen (dubbel glas, zie foto 😉 ) zijn aan elkaar getimmerd door niemand minder dan Piet Hein Eek. Florike vertelt me dat dit zeker vijf jaar de ‘uitbasis’ gaat zijn voor de bewoners van het Drents Dorp. Hier kunnen mensen een kopje koffie drinken, workshops volgen maar ook met zijn allen mooie dingen maken. Ik zag lampen, mooie schaaltjes, sleutelhangers en prachtige knuffelmuizen. Allemaal onder het DrentsDorpDesign label!

 

Als je nog gaat, hier vind je alle informatie!

 

Enne…deze muis staat binnenkort bij Sam op de kamer, mijn kersverse petekind.