Glow 2012

Glow is een jaarlijks terugkerend lichtfestival in de straten van Eindhoven. Met vorig jaar 360.000 bezoekers is het een extreem populair evenement geworden. Zelf ooit ontdekt met het fotoklasje van het CKE toen het nog klein en fijn was. Maar ondanks of juist dankzij de massaliteit is het een geweldig schouwspel voor jong en oud. Dit jaar op twee locaties. Een op Strijp-S en een route door de binnenstad.

Dit jaar mocht ik voor UitinEindhoven met de pers mee op de preview tour. Ik maakte een liveblog langs de installaties. Hier het verslag. Het is dit jaar weer genieten. Aanraders: de led-bloemenzee gemaakt door kinderen op het Karel Vermeerenplantsoen, de projectie op de Lage Landen, de Eindhoven faces op de lichttoren, de poppetjes op het politiebureau, de laser show met waternevel achter Philips Lighting en natuurlijk de Catharinakerk. Daar tussenin vaak verrassende kleine installaties. Bijvoorbeeld in de Catharinastraat waar bewoners hebben samengewerkt met de kunstenaar.

Gewoon alles zien dus en de app downloaden. Geweldige app met alle informatie. Simpel en snel zoals een app moet zijn! Het mist alleen plaatsbepaling. Dat zit dan weer wel op de (web)app van het ED met audiotour.

Glow is van zaterdag 10 november tot en met zaterdag 17 november 2012 te zien. Let op! Maar 1 zondag dus (11 november).