Ficus senior; eindbaas Apr28

Tags

Related Posts

Share This

Ficus senior; eindbaas

Ficus Bejamina

 

Een ode aan mijn Ficus Benjamina

 

Wij leerden elkaar kennen ergens in 1987. Of misschien al wel eerder.

 

Je bent een plant. Een ordinaire ficus. Een ‘stukje groengebeuren’ in mijn studentenkamer. Je hebt veel meegemaakt. Was stille getuige van vette feestjes, verhitte discussies en dito vrijpartijen. Je was er toen ik mijn eerste pc kreeg, mijn eerste pak aantrok en mijn eerste militaire uniform aandeed. Je kreeg diverse niet nader te noemen vloeistoffen te verwerken in je pootaarde. Ik verstopte ooit 50 gulden in je stam als appeltje voor de dorst. Je verhuisde zeker 10 keer met me mee naar weer een nieuwe plek.

 

Nu sta je alweer ruim zes jaar in Stratum. Planten kunnen niet praten. Planten kun je niet aaien. Planten brengen je niet de krant en zijn niet blij als je binnenkomt. Toch heb ik een speciale band met je. En zolang je niet, zoals de plant van Hans Teeuwen, mijn huissleutels vervangt, blijf je staan waar je staat en geef je een beetje wortel aan mijn bestaan.