Wat een fijn jaar was dat!

IMG_4604Eens per jaar blikt Angelique van de Wiel terug op haar zakelijke hoogtepunten. Ik bedenk me al jaren dat ik dat ook moet doen. Even terugkijken om weer met frisse blik in de toekomst te kijken.

Komt ie:

Het begon na de zomervakantie van 2014 met een aantal Master Classes en het vervolg van het Dutch Design Week Project waarbij ik de medewerkers van mijn favoriete week wat meer ‘Social savvy’ heb gemaakt. Meteen ook begon het rondleidingseizoen. Van de TU tot Griekse studenten en van lokale bedrijven tot de kunstclub Vught, ik heb ze allemaal met plezier in Eindhoven en Strijp-S rondgeleid.

Het najaar bestond uit het geven van LinkedIn Trainingen voor CZ, de uitloop van Social Media Strategie voor Vitras en nog een staartje Facebook curriculum voor Woonbedrijf Eindhoven. Ondertussen fotografeerde ik 50 dagen voor Het Parktheater, gaf ik het Muziekgebouw training en maakt ik MU wat wijzer op het gebied van online en cultuur.

De marathon Eindhoven werd weer een feestje omdat ik de social activatie van DLL mocht doen. Ondertussen nog een Instagram opdracht voor het Eindhovens Dagblad en een live blog verzorgen voor Adecco. Daarnaast weer een aantal dagen met veel plezier taxi gereden in de DDW-cab.

Het mede-bedenken en natuurlijk meedoen met ‘verstoppertje voor volwassenen’ in het Parktheater was ge-wel-dig! 

Daarna volgde de Lumens Groep waar ik help bij het ontwikkelen van een social media strategie. En in december deed ik nog een korte opdracht op de High Tech Campus. In januari begon ik voor vijf maanden als interim marketing manager bij Het Muziekgebouw. Een leerzame en intensieve periode volgde. Er wordt daar Champions League gespeeld. 

Op 9 februari werd ik ook nog eens officieel docent. 16 uur per week verzorg ik lessen, begeleid ik afstudeerders en maak ik toetsen voor de Fontys Hogeschool Communicatie. En dat is ontzettend leuk mensen!

De avonden zijn vaak gevuld met workshops op lagere- en middelbare scholen, les geven bij Van Der Hilst en vergaderen met de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Eindhoven.

Één avond vergeet ik niet snel meer. Voor een uitverkochte grote zaal mocht ik een presentatie geven over Berlijn. Dat was zo gaaf! Dit krijgt een vervolg in Berlijn waar ik eind september voor 5 vwo’ers van het Eckart een Graffiti en Street Art tour ga verzorgen.

Al me al was het weer een verassend, divers en overvol jaar. Zelfstandig ondernemen en zelfstandig keuzes maken is echt leuk. Ik heb dit jaar geleerd dat ik soms erg veel last heb van mijn verantwoordelijkheidsgevoel. Soms zelfs te veel. Of ik daar in de toekomst van heb geleerd weet ik dan pas.

Er staan nu alweer leuke dingen op de rol en in P1 op Fontys ga ik weer fijne dingen doen. Ik ga blijgemoed op vakantie en ga blijgemoed daarna weer aan de slag.

Iedereen die ik zakelijk en ook privé ben tegengekomen dit jaar heel erg bedankt voor de opdrachten, het luisterende oor, de kritiek en de complimenten. 

Zakelijk en privé is bij mij lastig te scheiden. Dat hoeft ook niet. Het valt vaak zo mooi samen. Zo ook in Berlijn in mei. Ik dronk daar laat op de avond nog een paar biertjes met Jeroen Van Der Wegen in het Hofbräuhaus. We bespraken daar belangrijke zaken waaronder de toekomst van Eindhoven. Het komt goed mensen!

Fijne vakantie allemaal!